17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Zadělávané kuře

Název Množství a jednotka
kuřecí maso 500 gramů
mrkev 1 kus
petržel 1 kus
celer 1/2 kusu menší
máslo 1 a 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Kořenovou zeleninu, mrkev, petržel, nakrájíme na kolečka, celer na menší kousky a dáme spolu s kuřetem vařit do měkka do osolené vody.
Z másla a mouky si uděláme jíšku. Rozředíme ji vývarem, z kterého jsme vytáhli maso a zeleninu, a přilijeme trochu mléka nebo smetany. Provaříme. Vrátíme zpět kuře, nakrájenou mrkev a přidáme sterilovaný hrášek petrželovou nať a dochutíme kořením podle své chuti a solí.


 


RECEPTY

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka, ke konci vaření ji osolíme. Scedíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...